Zapečená treska v bešamelu recept
Apetit Recepty hlavní chodySuroviny na recept
- 2 stroužky česnek olej sůl 80 g máslo 4 ks brambory 250 ml mléko 100 g hladká mouka citronová šťáva 250 g listový špenát mletý černý pepř 150 g strouhaný eidam 500 g mořská treska
Postup Zapečená treska v bešamelu
Postup přípravy receptu
-
Brambory očistíme, uvaříme ve slupce doměkka a nakrájíme na plátky. Maso omyjeme, osušíme, osolíme, zakapeme citronovou šťávou a necháme 15 minut rozležet. Česnek oloupeme a prolisujeme. Špenát očistíme a vypereme
Z másla a mouky připravíme světlou jíšku, kterou zalijeme horkým mlékem, povaříme, vmícháme strouhaný sýr a listy špenátu. Ochutíme solí, česnekem a pepřem
Rybu zprudka z obou stran opečeme na oleji. Zapékací mísu vytřeme máslem a vyložíme nakrájenými vařenými brambory. Osolíme, opepříme, zakryjeme polovinou bešamelu, na který rozložíme opečenou rybu, opět přelijeme bešamelem. Zapečeme v horké troubě dozlatova
Zapečenou tresku se sýrovo-špenátovým bešamelem podáváme se zeleninovými saláty.