Utopenci podle Malina recept

Apetit Recepty chuťovky

Suroviny na recept

0,5 hrnků olej
0,5 l ocet
2 ks cibule
1 ks pomeranč
1 ks citron
6 - 8 ks buřty
6 ks bobkový list
10 ks nové koření
1 ks červená paprika
1 ks žlutá paprika
10 ks barevný pepř

Postup přípravy receptu

  1. Připravíme si omyté sklenice. Buřty oloupeme a rozřízneme napůl. Pomeranč s citronem dobře omyjeme a nakrájíme na kolečka, zeleninu očistíme a taktéž nakrájíme. Cibuli na kolečka, papriky třeba na proužky. Nezapomeneme si přichystat ocet a veškeré koření

  2. Všechny suroviny dáváme střídavě do sklenic, až je zaplníme celé. Prokládáme kořením. Lahve zalijeme do poloviny octem, dolijeme převařenou vodou a můžeme zakápnout olivovým olejem. Utopence podle Malina necháme tak týden uležet

  3. Utopence podle Malina skvěle doplní čerstvý chléb z domácí pekárny. Podáváme jako chuťovku nebo studenou večeři.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!