Utopenci s hořčicí recept
Apetit Recepty chuťovkySuroviny na recept
- sůl 250 ml ocet 250 g cibule 500 g špekáčky 500 ml voda 1 lžíce cukr krystal bobkový list nové koření plnotučná hořčice mletý černý pepř celý černý pepř
Postup Utopenci s hořčicí
Postup přípravy receptu
-
Do hrnce nalijeme ocet, vodu, přidáme pepř, nové koření, bobkový list a rovnou lžíci cukru, necháme přejít varem. Nálev necháme vychladit
Než nám lák vychladne, podélně nařízneme oloupané špekáčky (6 - 8 ks), zevnitř je pomažeme hořčicí, trochu opepříme a vložíme 2 půl kolečka cibule
Do připravené sklenice (nádoby) dáme zbylou nakrájenou cibuli, přidáme naplněné špekáčky a zalijeme vychladlým lákem. Necháme pokud možno asi týden odstát, aby se utopenci pořádně proležely
Utopence s hořčicí konzumujeme s chlebem či jiným pečivem.