Buchta Margot recept

Apetit Recepty moučníky

Suroviny na recept

1/2 hrnku olej
1 ks vejce
1/2 hrnku mléko
1 balíček prášek do pečiva
1 hrnek cukr krupice
1 balíček vanilkový cukr
2 hrnky polohrubá mouka
čokoládová poleva
1 lžíce granko
120 g tyčinka Margot

Postup přípravy receptu

  1. Tyčinku margot nastrouháme

  2. Cukr, olej a vejce vyšleháme do pěny. Střídavě přidáváme mouku a mléko. Nakonec vmícháme strouhanou tyčinku Margot, granko a kypřící prášek

  3. Nalijeme na tukem vymazaný a moukou vysypaný plech a pečeme v předehřáté troubě na 180°C přibližně 50 minut

  4. Vychladlou buchtu Margot potřeme čokoládovou polevou. Tu si můžeme připravit pouhým rozpuštěním čokolády a ztuženého tuku a vymícháním dohladka

  5. Závěrem posypeme strouhaným kokosem a necháme zatuhnout.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!