Polévka s mletým masem a zeleninou recept
Apetit Recepty hlavní chodySuroviny na recept
- 4 stroužky česnek sůl 1 lžíce petrželka 1 ks brambory 1 ks žloutek 1 ks rajče 2 ks mrkev 60 g parmazán 0,5 sklenek bílé víno hladká mouka 1,5 l zeleninový vývar 2 řapíky řapíkatý celer mletý černý pepř 500 g mleté míchané maso
Postup Polévka s mletým masem a zeleninou
Postup přípravy receptu
-
Všechnu zeleninu očistíme a oloupeme podle potřeby. Mrkev, řapíkatý celer, petrželku a cibuli nasekáme nadrobno. Bramboru s rajčetem nakrájíme na drobné kostičky a oloupaný česnek prolisujeme. Parmazán nastrouháme na jemném struhadle
Mleté maso promícháme s nastrouhaným parmazánem, petrželkou, žloutkem, solí, pepřem, česnekem a moukou podle potřeby. Z hmoty mokrýma rukama tvoříme knedlíčky o velikosti, které nám vyhovují
Na menším množství oleje osmažíme cibuli s mrkví a celerem. Přidáme nakrájený brambor s rajčetem, sůl, pepř a základ polévky podlijeme suchým bílým vínem. Přilijeme zeleninový vývar, který přivedeme k varu
Do vroucí polévky vhodíme knedlíčky, které necháme vařit. Malé nudličky do polévky uvaříme podle návodu na balení. Na talíře rozdělíme uvařené těstoviny, které přelijeme hotovou polévkou s knedlíčky
Polévku s mletým masem a zeleninou můžeme před podáváním ještě posypat nastrouhaným sýrem.