Polévka s kvasnicovými knedlíčky recept
Apetit Recepty polévkySuroviny na recept
- 8 - 10 stroužků česnek 1,5 dl olej 1 lžička sůl 4 ks vejce 20 dkg strouhanka 2 lžíce petrželka 25 dkg celer 3 ks mrkev 1 ks petržel 3 balíčky droždí 0,5 dl bílé víno provensálské koření 3 hrstě ovesné vločky
Postup Polévka s kvasnicovými knedlíčky
Postup přípravy receptu
-
Na polévku kupuji droždí rozvažované a balené v potravinářské fólii - je nejchutnější a na polévku stačí 3 balíčky. Kořenovou zeleninu (mrkev, petržel, celer) očistíme a nastrouháme na hrubším struhadle. Česnek oloupeme a prolisujeme nebo utřeme
Nejdříve si uděláme kvasnicové knedlíčky. Na oleji rozpustíme droždí a mícháme tak dlouho, až začne vonět po mase a zhoustne. Droždí necháme vychladnout a poté vmícháme 4 vejce, česnek, bílé víno, provensálské koření, případně vegetu či petrželku, sůl a zahustíme strouhankou tak, aby se z hmoty daly tvarovat knedlíčky. Hotové knedlíčky ještě trochu oválíme ve strouhance
V hrnci smažíme na oleji nastrouhanou kořenovou zeleninu zároveň s ovesnými vločkami asi 5 minut. Zalijeme nejlépe vařicí vodou, přivedeme k varu a asi po 15 minutách do polévky přidáme knedlíčky. Polévku s kvasnicovými knedlíčky společně ještě asi 5 minut vaříme
Polévku s kvasnicovými knedlíčky ihned podáváme na stůl k jídlu.