Polévka s játrovými knedlíčky recept

Apetit Recepty polévky

Suroviny na recept

2 - 3 stroužky česnek
petrželka
1 ks cibule
1 l voda
1 ks mrkev
mletý černý pepř
1 kostka extra silný bujón
125 g mrazené drůbeží játrové knedlíčky
1 kostka instantní nudle

Postup přípravy receptu

  1. Cibuli oloupeme a nasekáme najemno. Menší mrkev oloupeme a nastrouháme najemno

  2. Kostku hovězího bujónu rozpustíme ve vařící vodě. Přidáme cibuli a mrkev. Polévku okořeníme pepřem. Nerozmrazenou směs na knedlíčky, stačí polovina balení, které je 250 g, nakrájíme na silnější kolečka a ty ještě na dílky. Asi 9 dílků z každého kolečka a ihned je vhazujeme do vařícího vývaru. Polévku s játrovými knedlíčky povaříme 6 minut a vložíme na kousky rozlámané instantní nudle. Osobně je drtím mezi dvěma stejnými miskami. Polévku s játrovými knedlíčky vaříme další 3 minuty. Nakonec polévku dochutíme utřeným česnekem a podle chuti přidáme pažitku nebo petrželku

  3. Polévku s játrovými knedlíčky podáváme horkou.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!