Polévka s játrovými knedlíčky recept
Apetit Recepty polévkySuroviny na recept
- 2 - 3 stroužky česnek petrželka 1 ks cibule 1 l voda 1 ks mrkev mletý černý pepř 1 kostka extra silný bujón 125 g mrazené drůbeží játrové knedlíčky 1 kostka instantní nudle
Postup Polévka s játrovými knedlíčky
Postup přípravy receptu
-
Cibuli oloupeme a nasekáme najemno. Menší mrkev oloupeme a nastrouháme najemno
Kostku hovězího bujónu rozpustíme ve vařící vodě. Přidáme cibuli a mrkev. Polévku okořeníme pepřem. Nerozmrazenou směs na knedlíčky, stačí polovina balení, které je 250 g, nakrájíme na silnější kolečka a ty ještě na dílky. Asi 9 dílků z každého kolečka a ihned je vhazujeme do vařícího vývaru. Polévku s játrovými knedlíčky povaříme 6 minut a vložíme na kousky rozlámané instantní nudle. Osobně je drtím mezi dvěma stejnými miskami. Polévku s játrovými knedlíčky vaříme další 3 minuty. Nakonec polévku dochutíme utřeným česnekem a podle chuti přidáme pažitku nebo petrželku
Polévku s játrovými knedlíčky podáváme horkou.