Kuřecí játra na kapii a šalotce recept
Apetit Recepty hlavní chodySuroviny na recept
- sůl voda 4 ks šalotka 3 lžíce slunečnicový olej 1 ks červená kapie 1 lžička mletá sladká paprika 500 g kuřecí játra mletá pálivá paprika
Postup Kuřecí játra na kapii a šalotce
Postup přípravy receptu
-
Kuřecí játra očistíme, zbavíme nepotřebných častí, omyjeme a osušíme. Šalotku očistíme a pokrájíme nadrobno. Čerstvou kapii zbavíme jádřince, žilek a semínek a pokrájíme na proužky
Šalotku orestujeme na oleji do sklovita, zvýšíme plamen a zprudka opečeme kuřecí játra s kapií. Poté přisypeme obě mleté červené papriky, necháme za stálého míchání úplně rozpustit, podlijeme horkou vodou, krátce podusíme a na závěr osolíme
Kuřecí játra na kapii a šalotce servírujeme horká a podáváme s dušenou rýží nebo domácími haluškami. Je to rychle hotové, velmi chutné a pikantní jídlo, které podáváme jako hlavní chod.