Kuřecí játra na kapii a šalotce recept

Apetit Recepty hlavní chody

Suroviny na recept

sůl
voda
4 ks šalotka
3 lžíce slunečnicový olej
1 ks červená kapie
1 lžička mletá sladká paprika
500 g kuřecí játra
mletá pálivá paprika

Postup přípravy receptu

  1. Kuřecí játra očistíme, zbavíme nepotřebných častí, omyjeme a osušíme. Šalotku očistíme a pokrájíme nadrobno. Čerstvou kapii zbavíme jádřince, žilek a semínek a pokrájíme na proužky

  2. Šalotku orestujeme na oleji do sklovita, zvýšíme plamen a zprudka opečeme kuřecí játra s kapií. Poté přisypeme obě mleté červené papriky, necháme za stálého míchání úplně rozpustit, podlijeme horkou vodou, krátce podusíme a na závěr osolíme

  3. Kuřecí játra na kapii a šalotce servírujeme horká a podáváme s dušenou rýží nebo domácími haluškami. Je to rychle hotové, velmi chutné a pikantní jídlo, které podáváme jako hlavní chod.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!