Bábovka z pivovaru recept

Apetit Recepty moučníky

Suroviny na recept

1 špetka sůl
2 ks vejce
strouhanka
1 balíček prášek do pečiva
3 lžíce med
180 g cukr krupice
100 ml slunečnicový olej
1 špetka mletá skořice
1 špetka citronová kůra
370 g polohrubá mouka
100 g vlašské ořechy
250 ml černé pivo
skořicový cukr
tuk na vymázání

Postup přípravy receptu

  1. Mouku smícháme s práškem do pečiva, špetkou soli, mletou skořicí a nastrouhanou citronovou kůrou. Promícháme a přidáme mleté vlašské ořechy, vejce, medem oslazené pivo a olej

  2. Bábovkovou formu dobře vymažeme tukem, vysypeme jemnou strouhankou a nalijeme do ní dobře propracované těsto

  3. Bábovku vložíme do vyhřáté trouby a pečeme při 180 °C asi 45 minut

  4. Po upečení opatrně vyklopíme a lehce poprášíme skořicovým cukrem

  5. Bábovku z pivovaru nakrájíme a podáváme jako chutný moučník ke kávě nebo čaji.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!