Fazolová polévka s uzeným masem recept
Apetit Recepty polévkySuroviny na recept
- 2 stroužky česnek sůl 2 ks cibule 1 ks bobkový list 3 kuličky nové koření 2 lžíce hladká mouka 250 g kořenová zelenina mletý černý pepř 2 lžíce vepřové sádlo 10 kuliček celý černý pepř 250 g strakaté fazole 1 ks malé uzené koleno 1,2 l uzený vývar z kolene a zeleniny
Postup Fazolová polévka s uzeným masem
Postup přípravy receptu
-
Fazole namočíme nejméně na 4 hodiny do studené vody
Příprava uzeného vývaru: Kořenovou zeleninu očistíme a jednu cibuli oloupeme. Uzené koleno řádně očistíme, omyjeme, vložíme do studené vody, přivedeme k varu a necháme asi 30 minut vařit. Potom vodu slijeme, koleno zalijeme čistou vroucí vodou, přidáme celou kořenovou zeleninu, cibuli a koření. Zvolna uvaříme doměkka. Vývar scedíme, maso obereme a nakrájíme na kostičky
Namočené fazole scedíme a necháme okapat. Česnek a cibuli oloupeme a nakrájíme najemno. Na sádle necháme zpěnit cibuli a česnek, přidáme mouku a krátce restujeme do zpěnění. Takto připravenou jíšku zalijeme uzeným vývarem, přidáme fazole a uvaříme doměkka. Do hotové polévky vložíme nakrájené uzené maso, podle chuti osolíme a posypeme usekanou petrželovou natí
Fazolovou polévku s uzeným masem podáváme s čerstvým pečivem.