Jednoduchá roštěná recept
Apetit Recepty hlavní chodySuroviny na recept
- olej sůl 1 ks cibule mletý pepř 1,5 lžíce hladká mouka voda na podlití 850 g hovězí roštěná
Postup Jednoduchá roštěná
Postup přípravy receptu
-
Roštěnku nakrájíme na plátky a nařízneme okraje. Plátky masa naklepeme přes igelitový sáček
Na pánev dáme rozpálit olej. Na rozpálený olej vložíme osolené a opepřené plátky masa a prudce osmahneme z obou stran. Maso přendáme do tlakového hrnce, zasypeme nadrobno nakrájenou cibulí a zalijeme vodou tak, aby maso bylo ponořené. Roštěnou dusíme v tlakovém hrnci asi 3/4 hodiny. Tlakový hrnec vypneme a necháme dojít. Za tuto dobu je maso měkké
Maso opatrně přemístíme do misky. Část šťávy dáme samostatně do kastrolku, kde ji dolijeme předem připravenou trochou studené vody, ve které jsme rozkvedlali hladkou mouku. Takto připravenou šťávu za stálého míchání povaříme asi 10 - 15 minut. Poté dolijeme zbylou šťávou z masa, důkladně promícháme a chvilku povaříme. Nakonec do šťávy vrátíme roštěnky
Roštěnky podáváme s rýží nebo vařeným bramborem jako hlavní chod.