Jednoduchá roštěná recept

Apetit Recepty hlavní chody

Suroviny na recept

olej
sůl
1 ks cibule
mletý pepř
1,5 lžíce hladká mouka
voda na podlití
850 g hovězí roštěná

Postup přípravy receptu

  1. Roštěnku nakrájíme na plátky a nařízneme okraje. Plátky masa naklepeme přes igelitový sáček

  2. Na pánev dáme rozpálit olej. Na rozpálený olej vložíme osolené a opepřené plátky masa a prudce osmahneme z obou stran. Maso přendáme do tlakového hrnce, zasypeme nadrobno nakrájenou cibulí a zalijeme vodou tak, aby maso bylo ponořené. Roštěnou dusíme v tlakovém hrnci asi 3/4 hodiny. Tlakový hrnec vypneme a necháme dojít. Za tuto dobu je maso měkké

  3. Maso opatrně přemístíme do misky. Část šťávy dáme samostatně do kastrolku, kde ji dolijeme předem připravenou trochou studené vody, ve které jsme rozkvedlali hladkou mouku. Takto připravenou šťávu za stálého míchání povaříme asi 10 - 15 minut. Poté dolijeme zbylou šťávou z masa, důkladně promícháme a chvilku povaříme. Nakonec do šťávy vrátíme roštěnky

  4. Roštěnky podáváme s rýží nebo vařeným bramborem jako hlavní chod.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!