Vepřenky s uzenou paprikou a cibulkou recept
Apetit Recepty hlavní chodySuroviny na recept
- 1 lžička sůl 1 ks žemle plnotučná hořčice 1 ks ledový salát 1 svazek jarní cibulka čerstvě mletý černý pepř slunečnicový olej na smažení 1 lžička mletá uzená sladká paprika 500 g mleté vepřové plecko
Postup Vepřenky s uzenou paprikou a cibulkou
Postup přípravy receptu
-
Do mísy dáme mleté vepřové plecko, přidáme sůl, čerstvě mletý pepř, sladkou mletou uzenou papriku (podle chuti), ve vodě namočenou a vyždímanou starší žemli. Všechno spolu dobře promícháme a směs necháme chvíli odpočívat, aby se dobře propojily chutě. Mezitím pokrájíme jarní cibulku na kolečka a čerstvý domácí chléb na krajíce a připravíme si ledový salát
Z masové směsi vytvarujeme kuličky o průměru asi 5 cm. Kuličky potom zploštíme dlaněmi na tenčí kulaté placky, které opražíme v rozehřátém oleji na pánvi po obou stranách do červena a do křupava, až budou okraje rozpraskané, což vůbec nevadí. Opražené masové placičky dáme odsát z přebytečného tuku na papírovou kuchyňskou utěrku
Hotové vepřenky dáme na připravené krajíce chleba, povrch vepřenek potřeme vydatně plnotučnou hořčicí a posypeme pokrájenou jarní cibulkou
Vepřenky s uzenou paprikou servírujeme teplé s ledovým salátem. Můžeme podávat jako rychlý oběd či večeři, nebo i jako velmi chutné teplé pohoštění.