Špenátové lívance recept

Apetit Recepty přílohy

Suroviny na recept

sůl
2 ks vejce
50 g máslo
1 lžička prášek do pečiva
mletý pepř
30 g hladká mouka
1 balíček mražený špenát

Postup přípravy receptu

  1. Změklé máslo utřeme se žloutky. Přidáme sůl, mletý pepř, rozmrazený špenát s hladkou moukou a práškem do pečiva. Špenátové těsto na lívance dobře promícháme a na závěr do něj lehce vmícháme ušlehaný sníh z bílků

  2. Těsto klademe postupně do lívanečníku, který jsme vymazali trochou másla. Špenátové lívance smažíme po obou stranách dozlatova

  3. Špenátové lívance podáváme teplé s bramborovou přílohou a uzeným masem, ale dobré jsou i za studena podávané jako chuťovka

  4. Tip: Lívance samozřejmě můžeme připravit i ze špenátu čerstvého. Stačí špenátové listy spařit, nakrájet nadrobno, případně i lehce podusit na cibulce

  5. Foto: Shutterstock.com


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!