Jahodovo-bezový džem recept

Apetit Recepty dezerty

Suroviny na recept

450 g cukr
1 kg jahody
2 lžíce med
7 ks květ černého bezu
1 balení zelený želafix

Postup přípravy receptu

  1. Jahody očistíme, nakrájíme a vložíme do hrnce

  2. Jahody lehce rozmixujeme, přidáme květy bezu, cukr, med, želafix či jiný želírovací přípravek na marmelády a za opatrného míchání přivedeme k varu a vaříme 4 minuty

  3. Poté vytáhneme květy a pomocí vařečky z nich stáhneme džem. Směs nalijeme do skleniček, zašroubujeme, otočíme dnem vzhůru a necháme vychladnout

  4. Jahodovo-bezový džem je dobrý jak na pečivo, tak do palačinek i na zmrzlinu!


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!