Rychlá a jednoduchá rajská omáčka recept
Apetit Recepty omáčkySuroviny na recept
- 2 - 3 lžíce cukr 1 špetka sůl 3 lžíce ocet 1 ks cibule 1/2 l voda 2 ks bobkový list 3 ks nové koření 2 lžíce hladká mouka 1 plechovka rajský protlak 1 kostka hovězí bujon
Postup Rychlá a jednoduchá rajská omáčka
Postup přípravy receptu
-
Na kousku sádla necháme zpěnit a zesklovatět nadrobno nakrájenou cibuli, přidáme bobkový list, nové koření a necháme provonět. Až cibule zezlátne, zaprášíme hladkou moukou a vytvoříme tak jíšku, kterou po chvilce zalijeme vodou nebo vývarem
Poté přidáme rajský protlak, pokud jsme použili na zalití jíšky vodu, můžeme přihodit kostku hovězího bujonu. Osolíme, dobře promícháme a necháme na mírném ohni vařit. Až se rajský protlak a bujon dobře rozpustí a omáčka má správnou konzistenci, vybereme koření, dochutíme cukrem a octem a občas promícháváme. Můžeme použít ponorný mixér, aby rajská omáčka byla jemnější a bez viditelných kousků cibule. Necháme ještě nějakou dobu probublávat a nakonec ještě podle chuti přidáváme cukr nebo ocet
Rajskou omáčku podáváme s karbanátkem nebo plátkem sekané, jako přílohu zvolíme těstoviny nebo houskový knedlík.