Rychlá a jednoduchá chlebová polévka recept

Apetit Recepty polévky

Suroviny na recept

3 ks vejce
máslo
petrželka
1 l mléko
0,25 ks chléb
2 kostky masox
muškátový oříšek
muškátový květ
mletý černý pepř
1 lžíce celý kmín

Postup přípravy receptu

  1. Chléb rukama roztrháme na malé kostičky a namočíme do menšího množství vody. Dále přidáme 2 kostky masoxu (vegetariáni přidají bujon zeleninový) a celý kmín

  2. Chléb přivedeme k varu a povaříme. Dobře hlídáme, chléb se může ode dna přichytávat, proto často mícháme po celou dobu vaření polévky. Pak přilijeme mléko

  3. Jakmile chlebová polévka přijde opět k varu, ochutíme mletým pepřem a muškátem. Chvíli provaříme a poté do polévky rozkvedláme vejce. Opět necháme projít varem a přidáme máslo na zjemnění. Do polévky můžeme nebo nemusíme přidat čerstvou nebo sušenou petrželku, případně libeček

  4. Rychlou a jednoduchou chlebovou polévku podáváme ozdobenou kouskem salátu. Já volil polníček, můžeme posypat mletým černým pepřem a čerstvě nastrouhaným muškátovým oříškem. Někdo posype i trochou nastrouhaného kvalitního tvrdého sýra. Kdo chce, může si dát jako přílohu k polévce toustový nebo jiný chléb.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!