Rychlá a jednoduchá chlebová polévka recept
Apetit Recepty polévkySuroviny na recept
- 3 ks vejce máslo petrželka 1 l mléko 0,25 ks chléb 2 kostky masox muškátový oříšek muškátový květ mletý černý pepř 1 lžíce celý kmín
Postup Rychlá a jednoduchá chlebová polévka
Postup přípravy receptu
-
Chléb rukama roztrháme na malé kostičky a namočíme do menšího množství vody. Dále přidáme 2 kostky masoxu (vegetariáni přidají bujon zeleninový) a celý kmín
Chléb přivedeme k varu a povaříme. Dobře hlídáme, chléb se může ode dna přichytávat, proto často mícháme po celou dobu vaření polévky. Pak přilijeme mléko
Jakmile chlebová polévka přijde opět k varu, ochutíme mletým pepřem a muškátem. Chvíli provaříme a poté do polévky rozkvedláme vejce. Opět necháme projít varem a přidáme máslo na zjemnění. Do polévky můžeme nebo nemusíme přidat čerstvou nebo sušenou petrželku, případně libeček
Rychlou a jednoduchou chlebovou polévku podáváme ozdobenou kouskem salátu. Já volil polníček, můžeme posypat mletým černým pepřem a čerstvě nastrouhaným muškátovým oříškem. Někdo posype i trochou nastrouhaného kvalitního tvrdého sýra. Kdo chce, může si dát jako přílohu k polévce toustový nebo jiný chléb.