Pomazánka z mozzarelly recept
Apetit Recepty pomazánkySuroviny na recept
- sůl 200 g mozzarella provensálské koření drcený kmín zelený pepř zelený pepř 1 kelímek nízkotučný bílý jogurt 1 lžíce čerstvě nastrouhaný křen camembert se zeleným pepřem
Postup Pomazánka z mozzarelly
Postup přípravy receptu
-
Mozzarellu scedíme a vidličkou v misce, ve které budeme pomazánku připravovat, rozdrobíme. Můžeme ji i nastrouhat, pomazánka bude ještě jemnější. Křen očistíme a nastrouháme
K mozzarelle přidáme kelímek bílého nízkotučného jogurtu, lžíci křenu a soli podle chuti. Doplníme o mletý nebo drcený zelený pepř, pár kuliček si připravíme na ozdobu. Přidáme trochu kmínu a provensálského koření. Pomazánku dáme vychladit
Pomazánku z mozzarelly klademe lžičkou na pufované (nejlépe rýžové) chlebíčky. Přidáme čtvrtku camembertu se zeleným pepřem a ozdobíme pepřovými kuličkami. Chlebíčky s pomazánkou z mozzarelly vzápětí podáváme.