Svíčková Stroganov 1 recept
Apetit Recepty hlavní chodySuroviny na recept
- 50 g máslo 1 lžíce olivový olej 2 ks velká cibule 2 lžíce sekaná petrželka 120 g smetana ke šlehání 1 kg hovězí svíčková 250 g malé žampiony
Postup Svíčková Stroganov 1
Postup přípravy receptu
-
Pro přípravu svíčkové Stroganov je důležité, aby maso bylo stejně velkých kousků. Pruh svíčkové nakrájíme napříč na 7,5 cm velké kousky. Každý kousek pak nakrájíme na 2,5 cm široký plátek. Maso vždy krájíme po vlákně. Žampiony a cibuli očistíme. Cibuli nakrájíme na tenká půl kolečka, žampiony nakrájíme na tenké plátky
Olej a polovinu másla ohřejeme na velké pánvi na mírném ohni a osmažíme cibuli, až zesklovatí. Přidáme žampiony a orestujeme je 2 - 3 minuty, až začnou měknout. Cibuli a houby vyndáme děrovanou naběračkou
Na pánev přidáme zbytek másla a necháme zpěnit. Přidáme maso a rychle je orestujeme při velké teplotě, aby byla svíčková ze všech stran opečená
Na pánev vrátíme cibuli se žampiony a nadhazováním promícháme s masem. Posypeme petrželkou, přilijeme smetanu a povaříme ještě minutku
Svíčkovou Stroganov před podáváním dobře osolím a opepříme. Ihned podáváme
Zdroj: Vaří šéfkuchaři - Jill Normanová