Svíčková omáčka z karamelizované zeleniny recept

Apetit Recepty hlavní chody

Suroviny na recept

3 lžíce cukr
sůl
2 lžíce máslo
1 ks cibule
4 ks mrkev
3 ks petržel
1 ks masox
3 ks bobkový list
4 kuličky nové koření
1 kelímek smetana ke šlehání
olej na smažení
6 kuliček celý černý pepř

Postup přípravy receptu

  1. Cibuli oloupeme a nakrájíme nadrobno. Petržel a mrkev oloupeme a nakrájíme na drobné kostičky

  2. Na oleji orestujeme cibuli a potom přidáme pokrájenou kořenovou zeleninu. Po chvíli zasypeme cukrem a necháme zezlátnout. Následně základ zalijeme vodou, aby zelenina byla ponořená, přidáme masox, bobkový list, nové koření a celý pepř. Svíčkovou omáčku vaříme asi 20 minut

  3. Po uvaření vyndáme koření a rozmixujeme ponorným mixérem na krém. Dáme zpět na plotnu, přidáme smetanu a máslo. Pokud je omáčka moc hustá, přilijeme vodu. Nakonec svíčkovou omáčku dochutíme solí a případně cukrem

  4. Svíčkovou omáčku z karamelizované zeleniny podáváme s plátkem masa a knedlíky.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!