Svíčková omáčka z karamelizované zeleniny recept
Apetit Recepty hlavní chodySuroviny na recept
- 3 lžíce cukr sůl 2 lžíce máslo 1 ks cibule 4 ks mrkev 3 ks petržel 1 ks masox 3 ks bobkový list 4 kuličky nové koření 1 kelímek smetana ke šlehání olej na smažení 6 kuliček celý černý pepř
Postup Svíčková omáčka z karamelizované zeleniny
Postup přípravy receptu
-
Cibuli oloupeme a nakrájíme nadrobno. Petržel a mrkev oloupeme a nakrájíme na drobné kostičky
Na oleji orestujeme cibuli a potom přidáme pokrájenou kořenovou zeleninu. Po chvíli zasypeme cukrem a necháme zezlátnout. Následně základ zalijeme vodou, aby zelenina byla ponořená, přidáme masox, bobkový list, nové koření a celý pepř. Svíčkovou omáčku vaříme asi 20 minut
Po uvaření vyndáme koření a rozmixujeme ponorným mixérem na krém. Dáme zpět na plotnu, přidáme smetanu a máslo. Pokud je omáčka moc hustá, přilijeme vodu. Nakonec svíčkovou omáčku dochutíme solí a případně cukrem
Svíčkovou omáčku z karamelizované zeleniny podáváme s plátkem masa a knedlíky.