Studená polévka z podmáslí recept

Apetit Recepty polévky

Suroviny na recept

sůl
1 svazek ředkvičky
400 ml podmáslí
mletý bílý pepř
čerstvá petrželka
1 ks velká zelená paprika

Postup přípravy receptu

  1. Papriku omyjeme, osušíme a na suché pánvi opečeme ze všech stran. Tenkou slupku oloupeme, papriku zbavíme jadérek a nakrájíme na kousky. Ředkvičky očistíme, polovinu nakrájíme na plátky a zbývající kuličky nasekáme na kousky. Petrželovou nať jemně nasekáme

  2. Podmáslí s paprikami a ředkvičkami mixujeme 2 minuty, přidáme sůl, pepř a část zelené petrželky. Ještě krátce promixujeme a rozdělíme do misek

  3. Zelenou studenou polévku z podmáslí zdobíme kolečky ředkviček a zbytkem petrželky. Polévku z podmáslí podáváme dobře vychlazenou s tmavým pečivem.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!