Studená polévka z podmáslí recept
Apetit Recepty polévkySuroviny na recept
- sůl 1 svazek ředkvičky 400 ml podmáslí mletý bílý pepř čerstvá petrželka 1 ks velká zelená paprika
Postup Studená polévka z podmáslí
Postup přípravy receptu
-
Papriku omyjeme, osušíme a na suché pánvi opečeme ze všech stran. Tenkou slupku oloupeme, papriku zbavíme jadérek a nakrájíme na kousky. Ředkvičky očistíme, polovinu nakrájíme na plátky a zbývající kuličky nasekáme na kousky. Petrželovou nať jemně nasekáme
Podmáslí s paprikami a ředkvičkami mixujeme 2 minuty, přidáme sůl, pepř a část zelené petrželky. Ještě krátce promixujeme a rozdělíme do misek
Zelenou studenou polévku z podmáslí zdobíme kolečky ředkviček a zbytkem petrželky. Polévku z podmáslí podáváme dobře vychlazenou s tmavým pečivem.