Zelný salát s tuňákem recept

Apetit Recepty saláty

Suroviny na recept

sůl
voda
citron
olivový olej
0,25 hlávek bílé zelí
1 konzerva tuňák v olivovém oleji
mletý černý pepř

Postup přípravy receptu

  1. Zvlášť do misky si slijeme olej z tuňáka. Kousky tuňáka smícháme s pokrájeným zelím

  2. Dále si připravíme zálivku. Do oleje z tuňáka přidáme nastrouhanou citronovou kůru a vymačkanou šťávu z citronu. Poté podle chuti osolíme a opepříme. Můžeme přidat ještě olivový olej a vodu na zředění. Hotovou zálivku smícháme se zelím, necháme chvíli odležet a podáváme

  3. Zelný salát s tuňákem podáváme podle chuti samotný nebo s pečivem.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!