Svíčková Stroganov recept
Apetit Recepty hlavní chodySuroviny na recept
- 2 lžíce olej petrželka 3 ks rajčata 1 ks cibule kopr 1 ks citron 1 lžíce kapary 2 lžičky rajčatový protlak 600 g svíčková mletý pepř 100 ml masový vývar 2 ks nakládané okurky 10 ks zelené olivy 200 ml zakysaná smetana mletý bobkový list
Postup Svíčková Stroganov
Postup přípravy receptu
-
Maso nakrájíme na tenké nudličky a zprudka opečeme na rozehřátém oleji. Přidáme nadrobno nakrájenou cibuli, a za stálého míchání dále opekáme. Osolíme, opepříme, přidáme rajčatový protlak, oloupaná a nakrájená rajčata, podlijeme vývarem a krátce podusíme
Potom vložíme kapary, na kostičky nakrájené okurky,vypeckované olivy, zjemníme zakysanou smetanou a prohřejeme. Okořeníme bobkovým liste,trochou citrónové šťávy, nakrájenou petrželkou a koprem
Zdobíme plátkem citrónu a podáváme v šálcích s čerstvým pečivem
(zdroj: www.slovart.cz, foto: J.a B.Poláčkovi)