Svíčková Stroganov recept

Apetit Recepty hlavní chody

Suroviny na recept

2 lžíce olej
petrželka
3 ks rajčata
1 ks cibule
kopr
1 ks citron
1 lžíce kapary
2 lžičky rajčatový protlak
600 g svíčková
mletý pepř
100 ml masový vývar
2 ks nakládané okurky
10 ks zelené olivy
200 ml zakysaná smetana
mletý bobkový list

Postup přípravy receptu

  1. Maso nakrájíme na tenké nudličky a zprudka opečeme na rozehřátém oleji. Přidáme nadrobno nakrájenou cibuli, a za stálého míchání dále opekáme. Osolíme, opepříme, přidáme rajčatový protlak, oloupaná a nakrájená rajčata, podlijeme vývarem a krátce podusíme

  2. Potom vložíme kapary, na kostičky nakrájené okurky,vypeckované olivy, zjemníme zakysanou smetanou a prohřejeme. Okořeníme bobkovým liste,trochou citrónové šťávy, nakrájenou petrželkou a koprem

  3. Zdobíme plátkem citrónu a podáváme v šálcích s čerstvým pečivem

  4. (zdroj: www.slovart.cz, foto: J.a B.Poláčkovi)


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!