Jednoduchá rajčatová omáčka na špagety recept

Apetit Recepty omáčky

Suroviny na recept

2 stroužky česnek
sůl
500 g rajče
1 - 2 špetky oregano
1 lžíce olivový olej
2 ks jarní cibulka
sušená rajčata v oleji

Postup přípravy receptu

  1. Jarní cibulku očistíme a i s částí natě nakrájíme na drobná kolečka či menší kousky. Česnek oloupeme a nakrájíme nadrobno. Rajčata omyjeme a nakrájíme na kostky. Komu vadí slupky, může před přípravou omáčky rajčata spařit a oloupat

  2. V hluboké pánvi rozehřejeme olej a nejprve orestujeme cibulku, pak přidáme rajčata a ve vlastní šťávě dusíme téměř do rozvaření, během přípravy postupně dochutíme solí, oreganem a v závěru přidáme i česnek. Je-li potřeba, podlijeme rajčata trochou vody nebo zeleninového vývaru. Má-li někdo rád, doplní omáčku ještě o sušená rajčata nakrájená na kousíčky a nechá je v omáčce krátce povařit

  3. Jednoduchou rajčatovou omáčku servírujeme horkou na špagetách či jiných těstovinách. Podle chuti sypeme parmazánem.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!