Krémová polévka s treskou a bylinkami recept

Apetit Recepty polévky

Suroviny na recept

cukr
sůl
200 - 250 ml vývar
2 lžíce máslo
2 ks brambory
300 ml mléko
1 ks cibule
400 g filé z tresky
1 ks bobkový list
4 lžíce hladká mouka
citronová šťáva
1/2 lžičky sušený tymián
200 ml smetana na vaření
čerstvý kopr
mletý červný pepř

Postup přípravy receptu

  1. Filety z tresky omyjeme, nakrájíme na kousky, osolíme, opepříme, zakapeme citronovou šťávou a necháme v chladu odležet. Brambory oloupeme a nakrájíme na kostičky. Oloupanou cibuli nakrájíme nadrobno

  2. Z másla, cibulky a mouky připravíme světlou jíšku, kterou zalijeme studeným mlékem, smetanou a vývarem. Vše promícháme, přivedeme k varu a přidáme bobkový list, nové koření, sušený tymián a sůl. Pak vložíme nakrájené brambory a zvolna za občasného míchání necháme probublávat přibližně 15 -20 minut, dokud nebudou brambory měkké. Je-li polévka s příliš hustá, přilijeme malé množství vývaru. Poté přidáme do polévky kousky ryby, které ještě 5 - 7 minut povaříme. Nakonec do krémové polévky s treskou vmícháme čerstvý kopr, polévku necháme přejít varem a dochutíme solí, špetkou cukru a citronovou šťávou

  3. Krémovou polévku s treskou a bylinkami rozdělíme na porce, ozdobíme bylinkami a ihned podáváme.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!