Krémová polévka s treskou a bylinkami recept
Apetit Recepty polévkySuroviny na recept
- cukr sůl 200 - 250 ml vývar 2 lžíce máslo 2 ks brambory 300 ml mléko 1 ks cibule 400 g filé z tresky 1 ks bobkový list 4 lžíce hladká mouka citronová šťáva 1/2 lžičky sušený tymián 200 ml smetana na vaření čerstvý kopr mletý červný pepř
Postup Krémová polévka s treskou a bylinkami
Postup přípravy receptu
-
Filety z tresky omyjeme, nakrájíme na kousky, osolíme, opepříme, zakapeme citronovou šťávou a necháme v chladu odležet. Brambory oloupeme a nakrájíme na kostičky. Oloupanou cibuli nakrájíme nadrobno
Z másla, cibulky a mouky připravíme světlou jíšku, kterou zalijeme studeným mlékem, smetanou a vývarem. Vše promícháme, přivedeme k varu a přidáme bobkový list, nové koření, sušený tymián a sůl. Pak vložíme nakrájené brambory a zvolna za občasného míchání necháme probublávat přibližně 15 -20 minut, dokud nebudou brambory měkké. Je-li polévka s příliš hustá, přilijeme malé množství vývaru. Poté přidáme do polévky kousky ryby, které ještě 5 - 7 minut povaříme. Nakonec do krémové polévky s treskou vmícháme čerstvý kopr, polévku necháme přejít varem a dochutíme solí, špetkou cukru a citronovou šťávou
Krémovou polévku s treskou a bylinkami rozdělíme na porce, ozdobíme bylinkami a ihned podáváme.