Žlutá hrachová kaše recept

Apetit Recepty hlavní chody

Suroviny na recept

česnek
olej
sůl
1 ks cibule
mletý pepř
hladká mouka
300 g suchý hrách

Postup přípravy receptu

  1. Suchý hrách probereme, propláchneme a zalijeme vychladlou (předem převařenou) vodou. Necháme stát přes noc

  2. Hrách nesléváme, jen podle potřeby dolijeme vodou a vaříme doměkka

  3. V kastrolku rozehřejeme máslo, přidáme trochu mouky a vymícháme světlou jíšku. Do ní přidáme nadrobno nakrájenou cibulku a osmahneme. Cibulovou jíšku zalijeme vodou a přidáme k hrachu. Provaříme, osolíme a opepříme podle chuti. Můžeme přidat i pár stroužků prolisovaného česneku

  4. Hustou hrachovou kaši propasírujeme přes sítko a podáváme. Samotnou, s chlebem, s opečeným párkem a se zavařenou okurkou, jak je libo a jak nám chutná.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!