Jednoduchá rybízová bublanina recept
Apetit Recepty moučníkySuroviny na recept
- 3 ks vejce 60 g máslo 250 ml cukr moučka 500 ml rybíz 1 balíček vanilkový cukr 250 ml hladká mouka 2 lžíce hrubá mouka 250 ml polohrubá mouka tuk na vymazání 250 ml vlažné mléko 1 balíček kypřící prášek do pečiva strouhanka na vysypání
Postup Jednoduchá rybízová bublanina
Postup přípravy receptu
-
Obě mouky prosejeme do hlubší mísy, promícháme s cukrem, vanilkovým cukrem a práškem do pečiva. V mléce rozšleháme vejce, máslo rozehřejeme a necháme vychladnout. Mléko i zchladlé máslo přilijeme na sypké ingredience do mísy a umícháme řidší těsto
Plech vymažeme tukem, vysypeme strouhankou a těsto do něj rozetřeme
Rybíz důkladně propláchneme, necháme okapat, promícháme s hrubou moukou a rozdělíme rovnoměrně na těsto
Rybízovou bublaninu pečeme ve vyhřáté troubě na 170 °C přibližně půl hodiny. Zkoušíme špejlí
Jednoduchou rybízovou bublaninu podáváme ideálně s kakaem jako výborný