Jednoduchá rybízová bublanina recept

Apetit Recepty moučníky

Suroviny na recept

3 ks vejce
60 g máslo
250 ml cukr moučka
500 ml rybíz
1 balíček vanilkový cukr
250 ml hladká mouka
2 lžíce hrubá mouka
250 ml polohrubá mouka
tuk na vymazání
250 ml vlažné mléko
1 balíček kypřící prášek do pečiva
strouhanka na vysypání

Postup přípravy receptu

  1. Obě mouky prosejeme do hlubší mísy, promícháme s cukrem, vanilkovým cukrem a práškem do pečiva. V mléce rozšleháme vejce, máslo rozehřejeme a necháme vychladnout. Mléko i zchladlé máslo přilijeme na sypké ingredience do mísy a umícháme řidší těsto

  2. Plech vymažeme tukem, vysypeme strouhankou a těsto do něj rozetřeme

  3. Rybíz důkladně propláchneme, necháme okapat, promícháme s hrubou moukou a rozdělíme rovnoměrně na těsto

  4. Rybízovou bublaninu pečeme ve vyhřáté troubě na 170 °C přibližně půl hodiny. Zkoušíme špejlí

  5. Jednoduchou rybízovou bublaninu podáváme ideálně s kakaem jako výborný


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!