Kuřecí játra na pórku recept

Apetit Recepty hlavní chody

Suroviny na recept

2 - 3 stroužky česnek
sůl
1 šálek vývar
3 lžičky máslo
1 ks cibule
2 lžíce sádlo
1 ks pórek
1 lžíce kečup
hladká mouka
1 lžíce čerstvá petrželka
mletý černý pepř
600 g kuřecí játra

Postup přípravy receptu

  1. Kuřecí játra očistíme od blanek, propláchneme studenou vodou, osušíme a nakrájíme na stejně velké kousky, které obalíme v hladké mouce. Oloupanou cibuli nakrájíme na kostičky, očištěný pórek nakrájíme na jemné nudličky a oloupané stroužky česneku nasekáme nadrobno

  2. V hluboké pánvi rozpálíme sádlo, přidáme játra a orestujeme je z obou stran dozlatova. Pak játra naběračkou vyndáme na talíř. Teplotu snížime na polovinu, přidáme cibuli, česnek a pórek a vše zvolna za častého míchání opékáme doměkka

  3. Pak játra vrátíme zpět do pánve k zelenině, zvýšíme teplotu na maximum a přidáme lžíci sladkého kečupu. Vše promícháme, zalijeme vývarem a necháme zvolna povařit vařit asi 5 minut. Nakonec postupně vmícháme studené máslo a játra dochutíme solí, pepřem a nasekanou petrželkou

  4. Kuřecí játra na pórku rozdělíme na porce a podáváme jako hlavní chod. Vhodnou přílohou je rýže nebo chleba.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!