Kuřecí játra na pórku recept
Apetit Recepty hlavní chodySuroviny na recept
- 2 - 3 stroužky česnek sůl 1 šálek vývar 3 lžičky máslo 1 ks cibule 2 lžíce sádlo 1 ks pórek 1 lžíce kečup hladká mouka 1 lžíce čerstvá petrželka mletý černý pepř 600 g kuřecí játra
Postup Kuřecí játra na pórku
Postup přípravy receptu
-
Kuřecí játra očistíme od blanek, propláchneme studenou vodou, osušíme a nakrájíme na stejně velké kousky, které obalíme v hladké mouce. Oloupanou cibuli nakrájíme na kostičky, očištěný pórek nakrájíme na jemné nudličky a oloupané stroužky česneku nasekáme nadrobno
V hluboké pánvi rozpálíme sádlo, přidáme játra a orestujeme je z obou stran dozlatova. Pak játra naběračkou vyndáme na talíř. Teplotu snížime na polovinu, přidáme cibuli, česnek a pórek a vše zvolna za častého míchání opékáme doměkka
Pak játra vrátíme zpět do pánve k zelenině, zvýšíme teplotu na maximum a přidáme lžíci sladkého kečupu. Vše promícháme, zalijeme vývarem a necháme zvolna povařit vařit asi 5 minut. Nakonec postupně vmícháme studené máslo a játra dochutíme solí, pepřem a nasekanou petrželkou
Kuřecí játra na pórku rozdělíme na porce a podáváme jako hlavní chod. Vhodnou přílohou je rýže nebo chleba.