Chlapácká krkovice recept

Apetit Recepty hlavní chody

Suroviny na recept

4 stroužky česnek
2 ks cibule
4 lžičky hořčice dijonská
sůl, pepř
250 ml horká voda
8 ks středně velké brambory
1/2 kostky Masox
1 kg krkovice v celku
čerstvé bylinky (rozmarýn, tymián a pod.)

Postup přípravy receptu

  1. Krkovici omyjeme, ošušíme a nakrájíme na plátky, které nedokrojíme až do konce. Připravíme si potírání. Hořčici, čerstvě mletý pepř, sůl, bylinky dle chuti a prolisovaný česnek smícháme v pastu. Jednotlivé plátky pomažeme a vkládáme mezi ně na kolečka nakrájenou cibuli. Maso složíme do původního tvaru a svážeme provázkem či sešpejlíme. Potřeme směsí a vložíme do pekáčku na jednu vrstvu brambor. Brambory krájíme na kolečka 1/2 cm široká a klademe je okolo masa až je pekáček plný. Zalijeme 250 ml teplé vody, ve které jsme rozpustili 1/2 kostky Masoxu

  2. Pečeme v předehřáté troubě překryté alobalem cca 45 min. Poté sejmeme alobal a dopečeme tak aby brambory byly měkké a maso propečené

  3. Maso vyjmeme z brambor a dáme stranou. Brambory v pekáčku rozšťoucháme v sosu, podle potřeby dosolíme. Maso rozvážeme a rozkrájíme na předpřipravenné plátky.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!