Chléb bez hnětení recept
Apetit Recepty přílohySuroviny na recept
- 1 lžička sůl 1,25 hrnek voda 3 hrnky hladká mouka 1 lžička drcený kmín 1 balíček sušené droždí
Postup Chléb bez hnětení
Postup přípravy receptu
-
V míse smícháme 3 hrnky hladké mouky, 1 lžičku soli, 1 lžičku drceného kmínu a sáček sušeného droždí. Přilijeme 1,25 hrnku studené vody a směs promícháme. Přikryjeme utěrkou a necháme kynout asi 6 - 8 hodin
Vykynutou směs přendáme na pomoučněný vál, těsto roztáhneme na obdélník o síle asi 2 cm a přeložíme na třetiny - jednu třetinu na vrchní část placky, druhou třetinu pod placku. Takto přeložené těsto necháme 1/2 hodiny odpočinout. Současně předehřejeme troubu na 225 °C a vložíme do ní hrnec nebo pekáček i s poklicí a necháme důkladně rozpálit. Po půl hodině přendáme těsto do rozehřátého hrnce, přiklopíme poklicí a pečeme 30 minut přikryté a 15 minut bez pokličky
Předtím, než dáme chléb do trouby, můžeme vršek posypat kmínem nebo různými semínky. Pekařskou sůl nedoporučuji, povrch zvlhne a kůrka není křupavá. Samotná příprava je velmi rychlá. Ráno před odchodem do práce zamícháme a po příchodu domů upečeme
Chléb bez hnětení konzumujeme podle chuti
(function(){
var options = {
url: '//video.aktualne.cz/embed_iframe/cesnekovy-chleb/r~e56c23b2b1b411e88782ac1f6b220ee8/'
}
},{"@type": "HowToStep
_bbx_embed.insert(options)
},{"@type": "HowToStep
})()