Chléb bez hnětení recept

Apetit Recepty přílohy

Suroviny na recept

1 lžička sůl
1,25 hrnek voda
3 hrnky hladká mouka
1 lžička drcený kmín
1 balíček sušené droždí

Postup přípravy receptu

  1. V míse smícháme 3 hrnky hladké mouky, 1 lžičku soli, 1 lžičku drceného kmínu a sáček sušeného droždí. Přilijeme 1,25 hrnku studené vody a směs promícháme. Přikryjeme utěrkou a necháme kynout asi 6 - 8 hodin

  2. Vykynutou směs přendáme na pomoučněný vál, těsto roztáhneme na obdélník o síle asi 2 cm a přeložíme na třetiny - jednu třetinu na vrchní část placky, druhou třetinu pod placku. Takto přeložené těsto necháme 1/2 hodiny odpočinout. Současně předehřejeme troubu na 225 °C a vložíme do ní hrnec nebo pekáček i s poklicí a necháme důkladně rozpálit. Po půl hodině přendáme těsto do rozehřátého hrnce, přiklopíme poklicí a pečeme 30 minut přikryté a 15 minut bez pokličky

  3. Předtím, než dáme chléb do trouby, můžeme vršek posypat kmínem nebo různými semínky. Pekařskou sůl nedoporučuji, povrch zvlhne a kůrka není křupavá. Samotná příprava je velmi rychlá. Ráno před odchodem do práce zamícháme a po příchodu domů upečeme

  4. Chléb bez hnětení konzumujeme podle chuti

  5. (function(){

  6. var options = {

  7. url: '//video.aktualne.cz/embed_iframe/cesnekovy-chleb/r~e56c23b2b1b411e88782ac1f6b220ee8/'

  8. }

  9. },{"@type": "HowToStep

  10. _bbx_embed.insert(options)

  11. },{"@type": "HowToStep

  12. })()


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!