Sladkokyselé cukety recept
Apetit Recepty salátySuroviny na recept
- sůl 30 g rozinky 3 lžíce voda 500 g cuketa 6-8 řezů ančovičky pepř 3 lžíce olivový olej 3 lžíce vinný ocet 1 stroužek nakrájený česnek 3 lžíce piniové oříšky snítky petrželky
Postup Sladkokyselé cukety
Postup přípravy receptu
-
Cukety seřízneme na obou koncích a nakrájíme ostrým nožem na dlouhé tenké proužky. Ve velké pánvi rozehřejeme olej, přidáme česnek a opékáme ho za stálého míchání asi 2 minuty
Přidáme cukety a za stálého míchání je opečeme dozlatova. Potom přidáme vodu a vinný ocet, pánev přikryjeme a cukety zvolna dusíme za občasného zamíchání 10 minut
Řezy z ančoviček (sardelí) opláchneme, jsou-li solené, nebo vyjmeme z nálevu, jsou-li naložené, nakrájíme nahrubo a rozetřeme zadní stranou vařečky na pastu
Pastu z ančoviček, piniové oříšky a rozinky vmícháme do směsi na pánvi. Zvýšíme teplotu a mícháme, dokud cukety nezměknou a nepokryjí se tenkou vrstvou omáčky. Podle chuti osolíme a opepříme
Pokrm rozdělíme do misek, ozdobíme petrželkou a podáváme horký nebo při pokojové teplotě. Sladkokyselé cukety výborně chutnají jako samostatný lehký pokrm nebo jako přílohový salát
Zdroj: Slovart.cz