Bílá polévka z tresky recept
Apetit Recepty polévkySuroviny na recept
- olej sůl 2 ks brambory 100 ml smetana 2 špetky šafrán 1 ks velká mrkev mletý černý pepř 400 g mražená treska 500 ml zeleninový nebo rybí vývar
Postup Bílá polévka z tresky
Postup přípravy receptu
-
Rybu necháme zpola rozmrazit, osolíme a nakrájíme na kousky. Brambory oloupeme a nakrájíme na kostičky. Mrkev oloupeme a šikmo nakrájíme na tenké plátky a osušíme
V hrnci na oleji orestujeme brambory a rybu, přilijeme vývar a zvolna uvaříme doměkka. Vše rozmixujeme, podle potřeby osolíme, opepříme a opět přivedeme k varu. Polévku zjemníme smetanou, ochutíme šafránem, necháme přejít varem a odstavíme
Připravíme si chipsy z mrkve. Jemné lupínky mrkve zprudka opečeme na oleji dorůžova a necháme okapat na ubrousku
Bílou polévku z tresky rozdělíme na porce a podáváme s mrkvovými smaženými lupínky.