Bílá polévka z tresky recept

Apetit Recepty polévky

Suroviny na recept

olej
sůl
2 ks brambory
100 ml smetana
2 špetky šafrán
1 ks velká mrkev
mletý černý pepř
400 g mražená treska
500 ml zeleninový nebo rybí vývar

Postup přípravy receptu

  1. Rybu necháme zpola rozmrazit, osolíme a nakrájíme na kousky. Brambory oloupeme a nakrájíme na kostičky. Mrkev oloupeme a šikmo nakrájíme na tenké plátky a osušíme

  2. V hrnci na oleji orestujeme brambory a rybu, přilijeme vývar a zvolna uvaříme doměkka. Vše rozmixujeme, podle potřeby osolíme, opepříme a opět přivedeme k varu. Polévku zjemníme smetanou, ochutíme šafránem, necháme přejít varem a odstavíme

  3. Připravíme si chipsy z mrkve. Jemné lupínky mrkve zprudka opečeme na oleji dorůžova a necháme okapat na ubrousku

  4. Bílou polévku z tresky rozdělíme na porce a podáváme s mrkvovými smaženými lupínky.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!