Kuřecí plátek pod slaninou a sýrem recept

Apetit Recepty hlavní chody

Suroviny na recept

3 plátky slanina
3 plátky ementál
1 lžička grilovací koření
3 lžíce olivový olej
3 plátky kuřecí prsa
1 lžíce citronová šťáva
1 - 2 lžičky sójová omáčka
1 lžička koření adžika

Postup přípravy receptu

  1. Kuřecí řízky omyjeme a naklepeme

  2. Z olivového oleje, čerstvě vymačkané citronové šťávy, grilovacího koření, adžiky a sójové omáčky si vymícháme marinádu. Kuřecí plátky potřeme z obou stran, položíme na sebe do misky a zakryjeme alobalem nebo pokličkou. Necháme odležet pár hodin nebo přes noc

  3. Na rozpálené pánvi, můžeme přidat ještě trochu oleje, plátky osmahneme, až jsou zlatavé. Odstavíme z tepla. Na stejném tuku osmahneme krátce plátky slaniny

  4. Plátky kuřecího masa položíme i s tukem do zapékací misky. Na každý dáme plátek slaniny a plátek sýra. Jen krátce (5 minut) zapečeme ve vyhřáté troubě

  5. Kuřecí plátek pod slaninou a sýrem podáváme ihned po přípravě. Přílohu volíme podle chuti, hodí se cokoli z brambor, ale na večeři postačí i kousek pečiva. Vhodná je i dušená rýže.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!