Vánoční včelí úly alias vosí hnízda recept

Apetit Recepty cukroví

Suroviny na recept

80 g máslo
60 g máslo
2 lžíce rum
4 lžíce rum
2 lžíce kakao
2 lžíce mléko
piškoty
140 g cukr moučka
1 balíček vanilkový cukr
160 g mleté piškoty

Postup přípravy receptu

  1. Do mísy dáme jemně mleté piškoty, přidáme prosátý moučkový cukr, změklé máslo nakrájené na kousky a 2 vrchovaté lžíce kakaa. Přidáme mléko, rum a důkladně zpracujeme v hutné a nelepivé těsto. Těsto zabalíme do potravinářské folie a uložíme minimálně na hodinu do lednice

  2. Mezitím si připravíme náplň z 80 g másla, 2 lžic rumu a vanilkového cukru

  3. Změklé máslo důkladně rozšleháme s vanilkovým cukrem a rumem do hladkého krému. Přichystáme si i piškoty na uzavření vosích hnízd - asi 35 kousků

  4. Formičky na vosí hnízda vysypeme moučkovým cukrem. Z těsta uždibujeme kousky, které vtlačujeme do formiček a ve středu vyhloubíme důlek na náplň. Do důlku dáme trochu máslového krému a přiklopíme piškotem (plochou stranou ven). Takto tvoříme všechna vosí hnízda do vyčerpání surovin. Formičku před každým vtlačením těsta nezapomínáme vysypat cukrem!

  5. Vánoční vosí hnízda uchováváme v krabičce v chladu a podáváme na sváteční stůl s ostatním cukrovím.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!