Vánoční včelí úly alias vosí hnízda recept
Apetit Recepty cukrovíSuroviny na recept
- 80 g máslo 60 g máslo 2 lžíce rum 4 lžíce rum 2 lžíce kakao 2 lžíce mléko piškoty 140 g cukr moučka 1 balíček vanilkový cukr 160 g mleté piškoty
Postup Vánoční včelí úly alias vosí hnízda
Postup přípravy receptu
-
Do mísy dáme jemně mleté piškoty, přidáme prosátý moučkový cukr, změklé máslo nakrájené na kousky a 2 vrchovaté lžíce kakaa. Přidáme mléko, rum a důkladně zpracujeme v hutné a nelepivé těsto. Těsto zabalíme do potravinářské folie a uložíme minimálně na hodinu do lednice
Mezitím si připravíme náplň z 80 g másla, 2 lžic rumu a vanilkového cukru
Změklé máslo důkladně rozšleháme s vanilkovým cukrem a rumem do hladkého krému. Přichystáme si i piškoty na uzavření vosích hnízd - asi 35 kousků
Formičky na vosí hnízda vysypeme moučkovým cukrem. Z těsta uždibujeme kousky, které vtlačujeme do formiček a ve středu vyhloubíme důlek na náplň. Do důlku dáme trochu máslového krému a přiklopíme piškotem (plochou stranou ven). Takto tvoříme všechna vosí hnízda do vyčerpání surovin. Formičku před každým vtlačením těsta nezapomínáme vysypat cukrem!
Vánoční vosí hnízda uchováváme v krabičce v chladu a podáváme na sváteční stůl s ostatním cukrovím.