Rozmarýnové housky recept

Apetit Recepty přílohy

Suroviny na recept

1 lžička cukr
1 lžička sůl
1 ks žloutek
voda
2 lžíce rozmarýn
pepř
1 lžíce olivový olej
250 g hladká mouka
200 g polohrubá mouka
250 ml vlažná voda
1 balíček suché droždí

Postup přípravy receptu

  1. V míse promíchejte obě mouky, droždí, cukr, sůl, pepř, olej a rozmarýn. Přidejte vlažnou vodu. Vypracujte důkladně, alespoň pět minut, hladké těsto, které nechejte hodinu kynout, dokud nezdvojnásobí svůj objem

  2. Z vykynutého těsta vyválejte tenké válečky, které zapleťte do tvaru housek: Ze tří, ze dvou nebo z jediného pramínku. Ze tří upletete jako cop, konce na obou koncích zahněte pod housku. Budete-li plést ze dvou, uprostřed je překřižte, všechny konce položte na jednu stranu a pleťte jako základ na vánočku ze čtyř copů. Na jediném pramínku jednoduše udělejte uzel

  3. Předehřejte troubu na 180°C. Housky přendejte ne plech, vyložený pečicím papírem. Nechejte patnáct minut kynout a poté potřete prošlehaným žloutkem s vodou. Přečte v předehřáté troubě asi 20 minut

  4. Zdroj:

  5. Chléb v hlavní roli, vydal Smart Press, 2010

  6. Kuchařka pro všechny, protože chléb chutná každému.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!