Rozmarýnové kuřecí s cuketovou omáčkou recept
Apetit Recepty hlavní chodySuroviny na recept
- 6 stroužků česnek 4 lžíce olej sůl 2 ks cibule 300 ml voda 1 konzerva sterilovaný hrášek 1 ks mladá cuketa 2 lžičky mletá sladká paprika olej na vymazání 1 kg kuřecí stehenní řízky 2 lžičky mletý rozmarýn bylinková sůl
Postup Rozmarýnové kuřecí s cuketovou omáčkou
Postup přípravy receptu
-
Na marinádu v misce smícháme rozmarýn, papriku, olej a sůl
Kuřecí řízky jemně naklepeme a rozkrojíme na poloviny. Potřeme marinádou a necháme nejlépe do druhého dne naležet v lednici
Cibuli a česnek oloupeme a nakrájíme na plátky. Cuketu oloupeme a nakrájíme na kostičky
Dno remosky potřeme olejem a rozložíme na něj plátky cibule a česneku. Poklademe kuřecím masem i s marinádou, posypeme cuketou na kostičky, mírně podlijeme a pečeme. Před koncem zapékání přidáme konzervu hrášku i s nálevem, podle potřeby dosolíme a ještě asi 10 minut dusíme. Cuketa se krásně rozpeče a omáčku zahustí
Rozmarýnové kuřecí s cuketovou omáčkou podáváme s rýží a zeleninou.