Rozmarýnové kuřecí s cuketovou omáčkou recept

Apetit Recepty hlavní chody

Suroviny na recept

6 stroužků česnek
4 lžíce olej
sůl
2 ks cibule
300 ml voda
1 konzerva sterilovaný hrášek
1 ks mladá cuketa
2 lžičky mletá sladká paprika
olej na vymazání
1 kg kuřecí stehenní řízky
2 lžičky mletý rozmarýn
bylinková sůl

Postup přípravy receptu

  1. Na marinádu v misce smícháme rozmarýn, papriku, olej a sůl

  2. Kuřecí řízky jemně naklepeme a rozkrojíme na poloviny. Potřeme marinádou a necháme nejlépe do druhého dne naležet v lednici

  3. Cibuli a česnek oloupeme a nakrájíme na plátky. Cuketu oloupeme a nakrájíme na kostičky

  4. Dno remosky potřeme olejem a rozložíme na něj plátky cibule a česneku. Poklademe kuřecím masem i s marinádou, posypeme cuketou na kostičky, mírně podlijeme a pečeme. Před koncem zapékání přidáme konzervu hrášku i s nálevem, podle potřeby dosolíme a ještě asi 10 minut dusíme. Cuketa se krásně rozpeče a omáčku zahustí

  5. Rozmarýnové kuřecí s cuketovou omáčkou podáváme s rýží a zeleninou.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!