Pikantní brambory v rajčatech recept

Apetit Recepty přílohy

Suroviny na recept

cukr
6 - 8 stroužků česnek
olej
sůl
vývar
600 g brambory
1 lžička mletá sladká paprika
mletý černý pepř
1 ks velká červená cibule
5 ks sušená rajčata v oleji
1 konzerva třešňová rajčata ve vlastní šťávě (400g)
4 ks malé sušené chilli papričky

Postup přípravy receptu

  1. Brambory i se slupkou očistíme, omyjeme, nakrájíme na stejně velké kostky a osušíme. Cibuli oloupeme a nakrájíme na kroužky. Oloupaný česnek usekáme nahrubo. Sušená rajčata necháme okapat a podle potřeby pokrájíme na stejné kousky

  2. Na oleji krátce orestujeme cibuli a vmícháme brambory, které osolíme a opepříme. Přidáme usekaný česnek a na střední teplotě za stálého míchání vše opékáme asi 10 minut. Dále vmícháme konzervovaná a sušená rajčata, sladkou papriku a chilli papričky. Vše podlijeme malým množstvím vývaru a pod pokličkou zvolna dusíme tak dlouho, dokud nejsou brambory měkké. Během dušení směs občas promícháváme a podle potřeby podléváme lžící vývaru. Nakonec dušení necháme šťávu zcela zredukovat. Podle potřeby osladíme, osolíme a ochutíme bazalkou

  3. Pikantní brambory v rajčatech podáváme jako přílohu ke smaženým rybám nebo pečeným steakům. Výborně chutnají s restovanými játry.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!