Pikantní bramborová kolečka recept

Apetit Recepty přílohy

Suroviny na recept

sůl
1,5 kg brambory
1 - 2 lžíce harissa
2 - 3 lžíce olivový olej
balkánský sýr
1/2 lžíce mletá pálivá paprika
čerstvě mletý barevný pepř
5 ks menší sušená chilli paprička

Postup přípravy receptu

  1. Plech vymažeme olejem. Balkánský sýr nastrouháme nahrubo. Brambory oloupeme a nakrájíme na stejnoměrně silné plátky

  2. Bramborové plátky poskládáme na plech, posypeme pepřem, harissou a mletou paprikou (polovinou množství). Přidáme chilli papričky

  3. Okořeněné brambory vložíme do trouby vyhřáté na 170 °C. Po 10 - 15 minutách obrátíme a znovu posypeme harissou a paprikou. Za občasného promíchání pečeme bramborové plátky až 40 minut. Musí být zlatavé a křupavé

  4. Pikantní bramborová kolečka rozdělíme na talíře a posypeme balkánským sýrem. Podáváme jako přílohu ke grilovaným pokrmům nebo samotný hlavní chod. Chilli papričky si dopřejí jen odvážní. Ostatní je z brambor vyjmou. Bramborové plátky dobře chutnají s dresinky, studenými omáčkami apod.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!