Pikantní bramborová kolečka recept
Apetit Recepty přílohySuroviny na recept
- sůl 1,5 kg brambory 1 - 2 lžíce harissa 2 - 3 lžíce olivový olej balkánský sýr 1/2 lžíce mletá pálivá paprika čerstvě mletý barevný pepř 5 ks menší sušená chilli paprička
Postup Pikantní bramborová kolečka
Postup přípravy receptu
-
Plech vymažeme olejem. Balkánský sýr nastrouháme nahrubo. Brambory oloupeme a nakrájíme na stejnoměrně silné plátky
Bramborové plátky poskládáme na plech, posypeme pepřem, harissou a mletou paprikou (polovinou množství). Přidáme chilli papričky
Okořeněné brambory vložíme do trouby vyhřáté na 170 °C. Po 10 - 15 minutách obrátíme a znovu posypeme harissou a paprikou. Za občasného promíchání pečeme bramborové plátky až 40 minut. Musí být zlatavé a křupavé
Pikantní bramborová kolečka rozdělíme na talíře a posypeme balkánským sýrem. Podáváme jako přílohu ke grilovaným pokrmům nebo samotný hlavní chod. Chilli papričky si dopřejí jen odvážní. Ostatní je z brambor vyjmou. Bramborové plátky dobře chutnají s dresinky, studenými omáčkami apod.