Tvarohové pirožky s jahodami recept
Apetit Recepty hlavní chodySuroviny na recept
- sůl 1 ks vejce 300 g jahody 1 balíček vanilkový cukr 200 g hrubá mouka 4 lžíce rozpuštěné máslo 1 kostka plnotučný tvaroh hrubá mouka (krupička) 4 - 8 lžic cukr moučka (perník, tvaroh)
Postup Tvarohové pirožky s jahodami
Postup přípravy receptu
-
Tvaroh, vejce, mouku i sůl zpracujeme na vláčné těsto. Z těsta uděláme váleček a vložíme ho do chladničky asi na 30 minut odležet
Jahody jemně rozmačkáme a promícháme s vanilkovým cukrem
Na pomoučněném vále těsto rozválíme, pokud se moc lepí, přidáme mouku nebo krupičku. Z placky pomocí tvořítka vypichujeme kolečka a každé kolečko naplníme lžící jahodového pyré. Tvořítko zavřeme a přimáčkneme, vzniknou nám půlměsíčky - pirožky
Vodu přivedeme do varu, osolíme ji a do vroucí opatrně vkládáme pirožky. Vaříme asi 6 - 8 minut
Na talířku tvarohové pirožky s jahodami posypeme cukrem (strouhaným perníkem nebo tvarohem) a přelijeme rozpuštěným máslem.