Tvarohové pirožky s jahodami recept

Apetit Recepty hlavní chody

Suroviny na recept

sůl
1 ks vejce
300 g jahody
1 balíček vanilkový cukr
200 g hrubá mouka
4 lžíce rozpuštěné máslo
1 kostka plnotučný tvaroh
hrubá mouka (krupička)
4 - 8 lžic cukr moučka (perník, tvaroh)

Postup přípravy receptu

  1. Tvaroh, vejce, mouku i sůl zpracujeme na vláčné těsto. Z těsta uděláme váleček a vložíme ho do chladničky asi na 30 minut odležet

  2. Jahody jemně rozmačkáme a promícháme s vanilkovým cukrem

  3. Na pomoučněném vále těsto rozválíme, pokud se moc lepí, přidáme mouku nebo krupičku. Z placky pomocí tvořítka vypichujeme kolečka a každé kolečko naplníme lžící jahodového pyré. Tvořítko zavřeme a přimáčkneme, vzniknou nám půlměsíčky - pirožky

  4. Vodu přivedeme do varu, osolíme ji a do vroucí opatrně vkládáme pirožky. Vaříme asi 6 - 8 minut

  5. Na talířku tvarohové pirožky s jahodami posypeme cukrem (strouhaným perníkem nebo tvarohem) a přelijeme rozpuštěným máslem.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!