Bílá polévka s kedlubnou recept
Apetit Recepty polévkySuroviny na recept
- sůl 3 lžíce máslo 1 ks žloutek 3 dl mléko 2 ks kedlubna 2 lžíce hladká mouka 6 dl zeleninový vývar 1/2 ks žlutá paprika jarní cibulka čerstvě mletý pepř
Postup Bílá polévka s kedlubnou
Postup přípravy receptu
-
Kedlubny oloupeme a nakrájíme na hranolky. Papriku omyjeme, zbavíme jádřince a nakrájíme na kostičky. Nať jarní cibulky omyjeme a usekáme. V mléce rozkvedláme čerstvý žloutek
Na másle orestujeme nakrájené kedlubny. Přidáme mouku a za stálého míchání ještě asi 2 minuty pražíme. Potom vše zalijeme vývarem, vsypeme papriku a zvolna vaříme, dokud kedlubny nebudou měkké. Podle chuti osolíme a opepříme. Hladkou krémovou směs zalijeme mlékem se žloutkem. Bílou polévku s kedlubnou necháme přejít varem a ihned odstavíme
Bílou polévku s kedlubnou rozdělíme na talíře, hustě zasypeme cibulovou natí a podáváme. Jako vložku můžeme do polévky přidat vařený nakrájený brambor. Bílá polévka s kedlubnou je nejlepší teplá.