Kuřecí játra na jehle recept

Apetit Recepty hlavní chody

Suroviny na recept

3 stroužky česnek
3 lžíce olej
sůl
100 g špek
1 ks červená paprika
4 snítky čerstvý tymián
1 ks červená cibule
2 lžíce sladký kečup
mletý černý pepř
500 g kuřecí játra
1 ks grilovací klobása

Postup přípravy receptu

  1. Játra očistíme od blan, omyjeme, osušíme a opepříme. Oloupaný česnek prolisujeme a promícháme s kečupem, olejem a nasekanými lístky tymiánu. Do této marinády játra naložíme a necháme v chladu rozležet

  2. Oloupanou velkou cibuli nakrájíme na klínky a omytou papriku zbavíme jadérek a nakrájíme na čtverce. Klobásu nakrájíme na kolečka silná asi 1 cm a špek pokrájíme na kousky

  3. Na grilovací jehly střídavě napichujeme papriku, klobásu, cibuli, játra, špek a opět cibuli. Postup opakujeme až do vypotřebování všech surovin a pak grilujeme při střední teplotě doměkka. Během pečení jehly otáčíme a potíráme olejem

  4. Kuřecí játra na jehle podáváme s grilovanou cuketou, opečeným bramborem a bylinkovým nebo česnekovým dipem.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!