Kuřecí játra na jehle recept
Apetit Recepty hlavní chodySuroviny na recept
- 3 stroužky česnek 3 lžíce olej sůl 100 g špek 1 ks červená paprika 4 snítky čerstvý tymián 1 ks červená cibule 2 lžíce sladký kečup mletý černý pepř 500 g kuřecí játra 1 ks grilovací klobása
Postup Kuřecí játra na jehle
Postup přípravy receptu
-
Játra očistíme od blan, omyjeme, osušíme a opepříme. Oloupaný česnek prolisujeme a promícháme s kečupem, olejem a nasekanými lístky tymiánu. Do této marinády játra naložíme a necháme v chladu rozležet
Oloupanou velkou cibuli nakrájíme na klínky a omytou papriku zbavíme jadérek a nakrájíme na čtverce. Klobásu nakrájíme na kolečka silná asi 1 cm a špek pokrájíme na kousky
Na grilovací jehly střídavě napichujeme papriku, klobásu, cibuli, játra, špek a opět cibuli. Postup opakujeme až do vypotřebování všech surovin a pak grilujeme při střední teplotě doměkka. Během pečení jehly otáčíme a potíráme olejem
Kuřecí játra na jehle podáváme s grilovanou cuketou, opečeným bramborem a bylinkovým nebo česnekovým dipem.