Bezlepkové langoše recept
Apetit Recepty přílohySuroviny na recept
- 1 špetka sůl 1 ks vejce 250 ml voda 30 g droždí 1 lžička cukr krystal 500 g bezlepková mouka
Postup Bezlepkové langoše
Postup přípravy receptu
-
Rozděláme si v hrnku 250 ml vlažné vody s 30 g kvasnic a kávovou lžičkou cukru krystalu. Necháme vzejít kvásek
Mezitím si prosejeme 500 g bezlepkové mouky Mahler a nebo přímo směsi na chleba. Přidáme vejce, sůl a vlijeme kvásek. Propracujeme v těsto. Bezlepkové těsto necháme kynout asi 30 minut. Po půl hodině vysypeme těsto na pomoučněný vál. Těsto srazíme, rozválíme v placku a opět necháme kynout asi 20 minut
Pak rádelkem vyřezáváme kolečka a průměru 10 - 13cm. Vyřezané kolečko po okrajích ve vzduchu prsty jemně nataháme, vložíme do rozpáleného oleje a smažíme
Bezlepkové langoše můžeme jíst na sladko - posypané cukrem moučkou s mletou skořicí nebo klasicky. Záleží na chuti.