Výborné bezlepkové vanilkové rohlíčky recept
Apetit Recepty cukrovíSuroviny na recept
- 160 g máslo 1 ks žloutek 50 g cukr moučka cukr moučka vanilkový cukr 100 g mleté ořechy 190 g bezlepková mouka Nomix 50 g kukuřičná hladká mouka
Postup Výborné bezlepkové vanilkové rohlíčky
Postup přípravy receptu
-
Suché suroviny promícháme, přidáme změklý tuk a vejce. Vše dobře prohněteme a vypracované těsto necháme odležet asi 1 hodinu (můžeme i přes noc) v chladu
Z těsta tvarujeme rohlíčky tradičním způsobem, nebo si vyválíme silnější plát těsta (0,8 - 1 cm) a kulatou formičkou vykrájíme půlměsíčky. Ty pokládáme na vysypaný plech
Bezlepkové vanilkové rohlíčky pečeme při teplotě asi 170 °C do zrůžovění. Z plechu se nesundávají vřelé, protože by byly příliš křehké
Po chvíli, ještě za tepla, obalujeme bezlepkové vanilkové rohlíčky ve směsi cukru s vanilkou.