Výborné bezlepkové vanilkové rohlíčky recept

Apetit Recepty cukroví

Suroviny na recept

160 g máslo
1 ks žloutek
50 g cukr moučka
cukr moučka
vanilkový cukr
100 g mleté ořechy
190 g bezlepková mouka Nomix
50 g kukuřičná hladká mouka

Postup přípravy receptu

  1. Suché suroviny promícháme, přidáme změklý tuk a vejce. Vše dobře prohněteme a vypracované těsto necháme odležet asi 1 hodinu (můžeme i přes noc) v chladu

  2. Z těsta tvarujeme rohlíčky tradičním způsobem, nebo si vyválíme silnější plát těsta (0,8 - 1 cm) a kulatou formičkou vykrájíme půlměsíčky. Ty pokládáme na vysypaný plech

  3. Bezlepkové vanilkové rohlíčky pečeme při teplotě asi 170 °C do zrůžovění. Z plechu se nesundávají vřelé, protože by byly příliš křehké

  4. Po chvíli, ještě za tepla, obalujeme bezlepkové vanilkové rohlíčky ve směsi cukru s vanilkou.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!