Plněná salámová foccacia recept
Apetit Recepty chuťovkySuroviny na recept
- sůl 3 ks vejce 2 - 3 ks paprika tymián 1 ks pórek 100 g parmazán mletý pepř čerstvá petrželka 100 g cherry rajče 200 ml smetana na vaření 200 g poličan 1 porce těsto na foccacia
Postup Plněná salámová foccacia
Postup přípravy receptu
-
Podle tohoto receptu Urychlená focaccia si připravíme těsto na focacciu. Případně použijeme již přímo hotové těsto z plátu, které se dá v některých supermarketech zakoupit
Těsto podle potřeby vyválíme na velikost kulaté vyšší formy, propícháme vidličkou, aby se nám při pečení nedělaly "boule"
Poličan nakrájíme na drobné kostičky. Pórek očistíme a nasekáme nadrobno, papriky bez vnitřku na kostičky. Cherry rajčátka rozkrájíme podle velikosti na půlky nebo čtvrtky. Parmazán nastrouháme
Hlubokou pánev rozpálíme a vsypeme salám. Necháme rozškvařit, přisypeme pórek, papriku a orestujeme. Zasypeme tymiánem. V závěru přidáme rajčátka a necháme prohřát
Na těsto vsypeme připravenou směs a zalijeme smetanou rozšlehanou vejci. Směs nezapomeneme mírně osolit a hodně opepřit. Posypeme nasekanou petrželkou
Připravenou plněnou salámovou focacciu vložíme do silně rozpálené trouby. Po 10 minutách teplotu snížíme a dopečeme. V závěru posypeme nastrouhaným parmazánem
Plněná salámová foccacia je velmi sytá a chutná teplá i studená.