Plněná salámová foccacia recept

Apetit Recepty chuťovky

Suroviny na recept

sůl
3 ks vejce
2 - 3 ks paprika
tymián
1 ks pórek
100 g parmazán
mletý pepř
čerstvá petrželka
100 g cherry rajče
200 ml smetana na vaření
200 g poličan
1 porce těsto na foccacia

Postup přípravy receptu

  1. Podle tohoto receptu Urychlená focaccia si připravíme těsto na focacciu. Případně použijeme již přímo hotové těsto z plátu, které se dá v některých supermarketech zakoupit

  2. Těsto podle potřeby vyválíme na velikost kulaté vyšší formy, propícháme vidličkou, aby se nám při pečení nedělaly "boule"

  3. Poličan nakrájíme na drobné kostičky. Pórek očistíme a nasekáme nadrobno, papriky bez vnitřku na kostičky. Cherry rajčátka rozkrájíme podle velikosti na půlky nebo čtvrtky. Parmazán nastrouháme

  4. Hlubokou pánev rozpálíme a vsypeme salám. Necháme rozškvařit, přisypeme pórek, papriku a orestujeme. Zasypeme tymiánem. V závěru přidáme rajčátka a necháme prohřát

  5. Na těsto vsypeme připravenou směs a zalijeme smetanou rozšlehanou vejci. Směs nezapomeneme mírně osolit a hodně opepřit. Posypeme nasekanou petrželkou

  6. Připravenou plněnou salámovou focacciu vložíme do silně rozpálené trouby. Po 10 minutách teplotu snížíme a dopečeme. V závěru posypeme nastrouhaným parmazánem

  7. Plněná salámová foccacia je velmi sytá a chutná teplá i studená.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!