Plněná tortilla recept

Apetit Recepty chuťovky

Suroviny na recept

2 stroužky česnek
olej
sůl
1 ks vejce
4 lžíce majonéza
2 lžíce kečup
4 ks tortilla
250 g kuřecí prsa
hladká mouka
1/2 ks salátová okurka
1 ks velké rajče
strouhaná houska
mletý černý pepř
1/2 lžičky ostrá hořčice
4 listy červená čekanka
8 listů salát Lolo Biondo

Postup přípravy receptu

  1. Nejdříve si připravíme majonézový dip. Česnek oloupeme, prolisujeme a promícháme s majonézou, kečupem a ostrou hořčicí. Omáčku osolíme, opepříme a necháme v chladu rozležet

  2. Kuřecí prsa omyjeme, očistíme a osušíme. Nakrájíme na menší hranolky, osolíme a obalíme v mouce, vejci a strouhance. Obalené maso osmažíme na oleji dozlatova a uchováme na teple

  3. Listy kadeřavého salátu omyjeme a osušíme. Čekanku očistíme a natrháme na kousky. Omytou okurku a rajče nakrájíme na plátky. Jarní cibulku jemně usekáme

  4. Tortilly zvlhčíme vodou a ohřejeme v mikrovlnné troubě. Každou placku slabě potřeme kečupem a poklademe salátem. Na listy navršíme omáčku, kterou posypeme cibulkou a rozložíme smažené kousky kuřete. Nakonec klademe čekanku, rajčata a plátky okurek

  5. Horké tortilly zespodu částečně přehneme a boční strany srolujeme. Tortilly plněné kuřecím masem a zeleninou s ochucenou omáčkou podáváme jako vydatnou svačinu nebo lehkou večeři.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!