Polévka s kedlubnou a vejci recept
Apetit Recepty polévkySuroviny na recept
- 1 lžíce solamyl 1 ks cibule 1 ks mrkev 1 lžička vegeta 1/2 ks kedlubna 1 špetka glutasol chilli 2 lžíce bílé víno mletý pepř 1/2 ks červená paprika 2 lžíce sójová omáčka 1 hrst mražený hrášek 1 lžička mletý zázvor 1 hrnek sušené houby 2 l vepřový vývar 1 hrst mražená kukuřice 1 hrst mražené fazolky 1/4 ks větší hlávka zelí
Postup Polévka s kedlubnou a vejci
Postup přípravy receptu
-
Sušené houby na chvíli namočíme do vody, aby změkly
V hrnku rozkvedláme 2 vejce a nalijeme je na pánev s rozehřátým olejem. Mícháme, dokud se vejce nesrazí a neztmavnou. Vejce vmícháme do polévky před koncem vaření
Cibuli oloupeme a nakrájíme na kolečka, papriku na proužky, oškrábanou mrkev a kedlubnu na nudličky. Zelí rozkrájíme na kousky
Všechnu zeleninu nasypeme do hrnce, přidáme i zeleninu zmraženou a zalijeme vepřovým vývarem. Necháme vařit asi 20 minut, do změknutí zeleniny. Přilijeme sójovou omáčku s vínem. Přidáme zázvor, vegetu, špetku glutasolu a podle chuti chilli s pepřem. Polévku vaříme dalších 5 minut. Před koncem vaření nasypeme do polévky vejce a nalijeme do ní solamyl, rozkvedlaný v malém množství studené vody. Mícháme do zhoustnutí
Čínskou polévku s kedlubnou a vejci podáváme horkou. Měla by být hustá a mírně pálivá.