Zapečená treska s bylinkami recept
Apetit Recepty hlavní chodySuroviny na recept
- 2 stroužky česnek sůl 30 g máslo 1 hrst petrželka 1 hrst rukola citronová šťáva strouhaný sýr 1/2 ks červená cibule mletý černý pepř 250 ml hustý bílý jogurt 500 g mražená aljašská treska
Postup Zapečená treska s bylinkami
Postup přípravy receptu
-
Tresku omyjeme, osolíme, zakapeme citronovou šťávou a necháme povolit. Cibuli oloupeme a nakrájíme najemno. Česnek sloupneme a prolisujeme. Očištěnou rukolu a petrželku jemně usekáme
V míse promícháme jogurt s cibulí, česnekem, rukolou a petrželkou. Osolíme, opepříme a do směsi vložíme osušenou rybu. Vše necháme v chladu asi 15 minut rozležet
Do zapékací mísy rozložíme rybu i s ochuceným jogurtem. Poklademe plátky másla, zakryjeme alobalem a vložíme do trouby předtopené na 220 °C na 15 - 20 minut. Potom alobal odstraníme a rybu dopečeme. Podle oblíbenosti pokrm posypeme strouhaným eidamem nebo nivou a ještě krátce zapečeme
Tresku zapékanou v jogurtu s bylinkami podáváme s vařeným bramborem a jarní zeleninou.