Vepřové ragú recept

Apetit Recepty hlavní chody

Suroviny na recept

3 lžíce olej
sůl
1 lžička solamyl
1 ks cibule
1 ks pórek
1/2 kostky masox
150 ml bílé víno
500 g vepřová plec
2 lžičky mletý kmín
4 ks sterilovaná okurka
1 lžička mletá sladká paprika

Postup přípravy receptu

  1. Vepřovou plec omyjeme, osušíme a nakrájíme na kousky. Cibuli oloupeme a jemně usekáme. Okurky nakrájíme na malé kostky, pórek opláchneme a pokrájíme na kolečka

  2. Na oleji zpěníme cibuli, přidáme maso, okořeníme, osolíme a chvilku restujeme. Poté podlijeme vínem, přidáme masox a pod pokličkou dusíme

  3. Když je maso téměř měkké, přidáme okurky, pórek a maso dodusíme

  4. V troše studené vody rozmícháme solamyl, vlijeme k masu a rozvaříme

  5. Podle potřeby vepřové ragú dochutíme a servírujeme s rýží.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!