Vepřové ragú recept
Apetit Recepty hlavní chodySuroviny na recept
- 3 lžíce olej sůl 1 lžička solamyl 1 ks cibule 1 ks pórek 1/2 kostky masox 150 ml bílé víno 500 g vepřová plec 2 lžičky mletý kmín 4 ks sterilovaná okurka 1 lžička mletá sladká paprika
Postup Vepřové ragú
Postup přípravy receptu
-
Vepřovou plec omyjeme, osušíme a nakrájíme na kousky. Cibuli oloupeme a jemně usekáme. Okurky nakrájíme na malé kostky, pórek opláchneme a pokrájíme na kolečka
Na oleji zpěníme cibuli, přidáme maso, okořeníme, osolíme a chvilku restujeme. Poté podlijeme vínem, přidáme masox a pod pokličkou dusíme
Když je maso téměř měkké, přidáme okurky, pórek a maso dodusíme
V troše studené vody rozmícháme solamyl, vlijeme k masu a rozvaříme
Podle potřeby vepřové ragú dochutíme a servírujeme s rýží.