Francouzská bageta recept
Apetit Recepty přílohySuroviny na recept
- 1,5 lžička cukr 1,5 lžička sůl 450 ml mléko 1/2 kostky droždí 1,5 lžíce med 800 g hladká mouka
Postup Francouzská bageta
Postup přípravy receptu
-
Všechny suroviny na těsto smícháme, až je těsto vláčné a nebude se lepit. Místo mléka můžeme dát vlažnou vodu. Těsto necháme 10 minut odpočinout
Odpočinuté těsto rozdělíme na 4 stejné díly. Ty vyválíme v dlouhé bagety. Bagety dáme na plech vyložený pečícím papírem, jemně je nařízneme a necháme asi 45 minut kynout. Troubu předehřejeme na 180 °C a vložíme do ní na dno pekáček s vodou
Vykynuté bagety dáme do trouby a pečeme asi 20 minut dozlatova. Pekáček s vodou necháme v troubě. Upečené bagety vyndáme z trouby, potřeme vlažnou vodou a necháme na mřížce vychladnout
Francouzské bagety jíme tak, jak máme rádi.