Francouzská bageta recept

Apetit Recepty přílohy

Suroviny na recept

1,5 lžička cukr
1,5 lžička sůl
450 ml mléko
1/2 kostky droždí
1,5 lžíce med
800 g hladká mouka

Postup přípravy receptu

  1. Všechny suroviny na těsto smícháme, až je těsto vláčné a nebude se lepit. Místo mléka můžeme dát vlažnou vodu. Těsto necháme 10 minut odpočinout

  2. Odpočinuté těsto rozdělíme na 4 stejné díly. Ty vyválíme v dlouhé bagety. Bagety dáme na plech vyložený pečícím papírem, jemně je nařízneme a necháme asi 45 minut kynout. Troubu předehřejeme na 180 °C a vložíme do ní na dno pekáček s vodou

  3. Vykynuté bagety dáme do trouby a pečeme asi 20 minut dozlatova. Pekáček s vodou necháme v troubě. Upečené bagety vyndáme z trouby, potřeme vlažnou vodou a necháme na mřížce vychladnout

  4. Francouzské bagety jíme tak, jak máme rádi.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!