Kančí ragú z kýty se špekem recept
Apetit Recepty hlavní chodySuroviny na recept
- 0,75 kg cibule sádlo 5 kuliček jalovec chilli paprička 30 dkg špek 3 ks bobkový list 4 kuličky nové koření 4 lžíce rajský protlak tmavá jíška 6 kuliček celý černý pepř 0,75 kg kančí maso 0,75 l vývar z hovězích kostí
Postup Kančí ragú z kýty se špekem
Postup přípravy receptu
-
Kančí maso nakrájíme na větší kostky. Cibuli oloupeme a nakrájíme nahrubo. Špek nakrájíme na kostičky nebo na nudličky
V hrnci rozpustíme sádlo a cibuli lehce osmahneme, přidáme maso, rajský protlak a koření - jalovec, nové koření, bobkový list a celý černý pepř. Kdo má rád ostřejší, může přidat chilli papričku. Kančí ragú dusíme doměkka, postupně přiléváme vývar. Potom přidáme do hrnce k masu nakrájený špek, ještě krátce podusíme a nakonec zahustíme jíškou
Kančí ragú z kýty se špekem podáváme teplé s rýží nebo s chlebem.