Kančí ragú z kýty se špekem recept

Apetit Recepty hlavní chody

Suroviny na recept

0,75 kg cibule
sádlo
5 kuliček jalovec
chilli paprička
30 dkg špek
3 ks bobkový list
4 kuličky nové koření
4 lžíce rajský protlak
tmavá jíška
6 kuliček celý černý pepř
0,75 kg kančí maso
0,75 l vývar z hovězích kostí

Postup přípravy receptu

  1. Kančí maso nakrájíme na větší kostky. Cibuli oloupeme a nakrájíme nahrubo. Špek nakrájíme na kostičky nebo na nudličky

  2. V hrnci rozpustíme sádlo a cibuli lehce osmahneme, přidáme maso, rajský protlak a koření - jalovec, nové koření, bobkový list a celý černý pepř. Kdo má rád ostřejší, může přidat chilli papričku. Kančí ragú dusíme doměkka, postupně přiléváme vývar. Potom přidáme do hrnce k masu nakrájený špek, ještě krátce podusíme a nakonec zahustíme jíškou

  3. Kančí ragú z kýty se špekem podáváme teplé s rýží nebo s chlebem.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!