Domácí pizza závin recept
Apetit Recepty hlavní chodySuroviny na recept
- 1 lžíce cukr olej 1 špetka sůl 3 ks vejce 1 ks vejce 100 g čedar 50 ml olivový olej 250 g hladká mouka 2 lžičky kypřící prášek 3 ks vejce natvrdo 150 g pršut 150 g paprikový salám 150 g pivní salám
Postup Domácí pizza závin
Postup přípravy receptu
-
Nejdříve si připravíme těsto. Mouku prosejeme s kypřícím práškem na vál a osolíme. Vejce rozmícháme s cukrem a olejem. K mouce postupně přiléváme rozmíchaná vejce a vypracujeme vláčné těsto, které zabalíme do utěrky a necháme asi 20 minut odpočinout. Mezitím uvaříme vejce natvrdo, zchladíme, oloupeme a nakrájíme na čtvrtky
Odleželé těsto krátce propracujeme a od středu vytáhneme rukama na placku. Na pomoučněném válu placku rozválíme na plát asi 3 mm silný, který potřeme olejem. Asi jednu třetinu těsta poklademe pršutem, polovinou paprikového a pivního salámu a nakrájenými vejci. Na vejce rozložíme sýr, který poklademe zbývajícím paprikovým a pivním salámem. Volné těsto přehneme přes náplň a dobře uzavřeme. Závin potřeme rozšlehaným vejcem se solí a upečeme v předehřáté troubě na 180 °C dorůžova
Teplý plněný pizza závin nakrájíme na porce a podáváme se zeleninovými saláty. Pokrm můžeme podávat i za studena jako chuťovku k pivu nebo vínu.