Domácí pizza závin recept

Apetit Recepty hlavní chody

Suroviny na recept

1 lžíce cukr
olej
1 špetka sůl
3 ks vejce
1 ks vejce
100 g čedar
50 ml olivový olej
250 g hladká mouka
2 lžičky kypřící prášek
3 ks vejce natvrdo
150 g pršut
150 g paprikový salám
150 g pivní salám

Postup přípravy receptu

  1. Nejdříve si připravíme těsto. Mouku prosejeme s kypřícím práškem na vál a osolíme. Vejce rozmícháme s cukrem a olejem. K mouce postupně přiléváme rozmíchaná vejce a vypracujeme vláčné těsto, které zabalíme do utěrky a necháme asi 20 minut odpočinout. Mezitím uvaříme vejce natvrdo, zchladíme, oloupeme a nakrájíme na čtvrtky

  2. Odleželé těsto krátce propracujeme a od středu vytáhneme rukama na placku. Na pomoučněném válu placku rozválíme na plát asi 3 mm silný, který potřeme olejem. Asi jednu třetinu těsta poklademe pršutem, polovinou paprikového a pivního salámu a nakrájenými vejci. Na vejce rozložíme sýr, který poklademe zbývajícím paprikovým a pivním salámem. Volné těsto přehneme přes náplň a dobře uzavřeme. Závin potřeme rozšlehaným vejcem se solí a upečeme v předehřáté troubě na 180 °C dorůžova

  3. Teplý plněný pizza závin nakrájíme na porce a podáváme se zeleninovými saláty. Pokrm můžeme podávat i za studena jako chuťovku k pivu nebo vínu.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!